Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ



  •  1 λίτρο γάλα 
  • 250 γρ . Ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 60 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
  • 60 γρ. Κορν φλαουρ 
  • 100 γρ. Βούτυρο 
  • Βανίλια 

  1. ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
  2. Βράζουμε το γάλα με μισή ζάχαρη. 
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,αυγά,αλεύρι,Κορν φλάουρ .
  4. Χτυπάμε να γίνει χυλός. 
  5. Αφού βράσει το γάλα ρίχνουμε ενα μέρος από το γάλα στο χυλό. 
  6. Μετά Ρίχνουμε το υπόλοιπο χυλό.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα σε μια λαμαρίνα και την σκεπάζουμε καλά με την μεμβράνη να ακουμπήσει καλά την επιφάνεια. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε μπορούμε να την αρεωσουμε με 250 γραμμάρια μισο χτυπημένη σαντιγί (δηλ χτυπημένη ελαφρώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βασιλόπιτα ντουμπάι

Μοιραστείτε το με τους Φ Για το κέικ: 4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ) 200γρ ζάχαρη 1 τσιμπια αλάτι 100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη) 200γρ βούτ...