Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ

Η Δήμητρα Γκαϊτατζάκη 




ΥΛΙΚΑ
  •  3 κιλά αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 10 αυγα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 κούπα καλαμποκέλαιο  
  • 1 κούπα πορτοκαλι χυμό
  • Ξύσμα πορτοκάλι
  • Μαχλεπι κακουλε κοπανισμένα μαστίχα Χίου
  • 170 γρ μαγιά
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανείς το προζύμι με μια κούπα χλιαρό νερό την μαγιά και το αλεύρι
Το αφήνεις να φουσκώσει
Λιώνεις σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα και μετα προσθέτεις το πορτοκάλι
Σε θα άλλη λεκάνη βάζεις τα αυγά, τα χτυπάς με το σύρμα και μετά προσθέτεις το αλεύρι και τα μυρωδικά! Αφού φουσκώσει η μαγιά ρίχνεις λίγο από το μίγμα με το γάλα το προζύμι μετά αλεύρι και εναλλάξ μέχρι να τα βάλεις όλα! Στο τέλος ζεσταίνεις 1/4 κούπες καλαμποκέλαιο και το πλάθεις! Αφήνεις να φουσκώνουν και μετά φουρνίζεις στους 200 βαθμούς πάνω κάτω με αντιστάσεις για 21 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βασιλόπιτα ντουμπάι

Μοιραστείτε το με τους Φ Για το κέικ: 4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ) 200γρ ζάχαρη 1 τσιμπια αλάτι 100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη) 200γρ βούτ...