Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ







Maria Kyrimlidou
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ.....

  • 1 σουρωτή
  • 1/2 ποτηρι σπορέλαιο 
  • 1 ποτ.νερο
  • 5 ποτ.αλευρι
  • 1 βιταμ ή φυτινη για το άλειμμα
  • αλατι
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα 
ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
τυρί
 1/2 φλ.του  ελληνικού καφε  λάδι
2 αυγα χτυπημένα  
Όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε(το σπανάκι το πλένουμε και το κόβουμε,δεν το ζεματάμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε ολα τα υλικά της ζύμης.Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε  το φύλλο.
Με το πινέλο  περνάμε με φυτινη (λιωμένη)  την επιφάνεια  του φύλλου και τα κλείνουμε σε  σχήμα φακέλου.Την βάζουμε στην κατάψυξη  για 15 '.Βγάζουμε το ζυμάρι και ξανά το ανοίγουμε αλείφοντας την επιφάνεια με την φυτινη και ξανα στην κατάψυξη. Κάνουμε αυτήν την διαδικασία 3 φορές(όσο περισσότερο τόσο καλύτερα) 
Στρώνουμε το  ένα φύλλο κάτω σε ενα ταψάκι  και στην μέση βαζουμε τη γέμιση.
Κλείνουμε με το 2 φύλλο .
Από πάνω εγώ περνάω την επιφάνεια με 1 κρόκο αυγού .180c για 30 περίπου λεπτά.
.