Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΓΟΓΓΥΛΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΖΕΣ !!!!!ΓΟΓΓΥΛΙΑ-γνωστό λαχανικό απο τα Αρχαία χρόνια!!!!!
Έχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5, PP, καροτίνη, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο, θείο, μαγγάνιο και μια μικρή ποσότητα ιωδίου.
Συνταγή εδω ...





Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι τριμμένα γογγύλια
  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτήρια φρυγανιά ή 1/2 ποτήρια αλεύρι 
  • αλάτι ,πιπέρι
  • Βγαίνουν με αυτήν την ποσότητα 8 μέτρια κεφτεδακια  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίψτε τα γογγύλια και προσθέστε αβγό και μερικές κουταλιές αλεύρι φρυγανιά τριμμένη και αλατοπίπερο. Σχηματίστε πλατιούς κεφτέδες, σαν τους κολοκυθοκεφτέδες, και τηγανίστε τα ελαφριά. Τα παιδιά ξετρελαίνονται. Είναι και καλός μεζές για κρασί.

Στην τελευταία φωτογραφεια τα γογγύλια τα εβαλα στο φουρνο ανακατεμενα με αλάτι,λάδι,λεμόνι.
Ψηθηκαν στο γκριλ  180 C μέχρι να ροδίσουν.