Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΛΜΕΝΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ





ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

Απο μικρη μου αρεζε να βλεπω την γιαγια μου να ζυμώνει....και μεγάλωνα με την σκέψη μου πως και εγω κάποια στιγμή θα μπορέσω να κάνω το ίδιο!!!

ΠΙΛΜΕΝΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
Καθε ζυμωμα για μένα ειναι χαρα και διασκεδαση!!!


Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι περίπου 
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό 
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει.

Υλικά για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στο μπλέντερ
  • 1/2κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2κουτ. του γλυκου κόκκινο γλυκό πιπέρι 
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ.του γλυκού σκόνη σκόρδου η 1 σκελίδα λιωμένη 
  • 100 γρ βούτυρο καλό  
Εκτέλεση

Για τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά .Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια. Με τον πλάστη φτιάχνουμε στρογγυλές πιτούλες ζύμης.Σας έβαλα 3 τρόπους με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τα πιλμενι μας .

Για τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και μετά το ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το πιπέρι μαύρο ,κόκκινο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε  τη ζύμη με τον κιμά, κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και μετά ενώνουμε τις δύο άκρες. Βράζουμε τα πιλμένι για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε ,τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με λιωμένο γνήσιο βούτυρο. Μπορεί να συνοδευτεί με κόκκινη σάλτσα καυτερή η με όποια  σάλτσα σας αρέσει.
¨Μπορείτε  να τα βάλετε στην κατάψυξη ωμά και να τα μαγειρέψετε ανά πάσα στιγμή.





Για να κάνετε με τον 3- τρόπο πρέπει να έχετε ιδικό καλούπι.
Είναι πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής. Βγάζει 37 κομμάτια.