Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Καρυδοπιτα με κρεμ καραμελε



Eirini Syrianou

Συνταγη για την καρυδοπιτα με κρεμ καραμελε.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 1κουπα ζαχαρη
  • 3κ .σουπας νερο
  • 1κ.σ,χυμο λεμονιου
ΚΡΕΜΑ.
  • 6 αυγα
  • 1κουπα ζαχαρη
  • 4 βανιλιες
  • 1λιτρο φρεσκο γαλα.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.

  • 4 αυγα
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 1κουπα χοντροαλεσμενη καρυδοψιχα
  • 1κουπα φριγανια 
  • 3κ.σουπας κονιακ
  • κανελα 
  • 1πρεζα γαριφαλο
  • 3κ.γλ.μπεικιν παουτερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Ετοιμάστε την καραμέλα,σε μια
κατσαρολα βάζουμε ολα τα υλικά γαι την καραμέλα και τα βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε ,το σιρόπι να πάρει καστανό χρωμα.
Αδειάστε το σε φορμα 28εκ. περιστρέφοντας την ετσι, ωστε να καλυφθούν τα τοιχώματα της.

ΚΡΕΜΑ-ζεστάνετε το γάλα,σε ενα μπολ χτυπήστε αυγά ζάχαρη βανίλιες με 1 πρεζα αλατι,ρίξτε το γάλα λίγο,λιγο μέσα στα αυγά, περάστε το μείγμα απο σήτα για να αφαιρέσετε τον αφρό απο την επιφάνεια αν ,υπάρχει.
Αδειάστε το μείγμα στην φόρμα με την καραμέλα.Βάλτε την φόρμα μέσα σε ταψί με ζεστό νερό,που να καλύπτει ως τη μεση του ύψους της φόρμας και ψηστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β,για 40 λεπτά.
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.χτυπατε αυγα ζάχαρη να αφρατεψουν,και προσθέστε τα υπολοιπα υλικά ανακατεύοντας με απαλα με ξυλινη κουταλα,ριξτε κουταλια κουταλια το μιγμα πάνω στην κρεμα και βαλτε παλι το γλυκο στο φουρνο για 35-40 λεπτά.
Αφήστε να κρυωσει και βαλτε στο ψυγειο για 6 ωρες.
Για να το σερβιρετε,βουτήξτε τη φόρμα σε καυτό νερο για δευτερολεπτα και αναποδογυριστε σε πιατέλα, με το σιροπι της καραμελας θα σιροπιαστει η καρυδόπιτα.




Την ιδια συνταγη την δοκιμασαν η
Maria Kyrimlidou‎ και η 

Anastasia Georgiadou



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ