Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



ΕΥΚΟΛΑ ,ΓΡΗΓΟΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΖΥΜΗ

Υλικά
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  •  1φακελακι baking powder
  • λίγο αλάτι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη 
  • 2 αυγα 
  • 700 γρ.περίπου αλεύρι
Για τη γέμιση
  • μερέντα 
  • άχνη για το πασπάλισμα 
  • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά ΜΕΡΕΝΤΑ
Σχηματίζουμε κρουασάν, αλείφουμε την επιφανεια με χτυπημένο αβγό.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμού,περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.