Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ 
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ -ΜΗ-ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ -ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ.
ΥΛΙΚΑ


  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 κ.σ.κορν φλάουερ
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα  
  • 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι 
  • 1 βανίλια.
  • 2 κ.σ. ταχινι  
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό.
Διαλύουμε στο κρύο γάλα το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι ,την βανίλια και την ζάχαρη.
Ανακατώνουμε συνέχεια.
Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλα ή ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ 
Υλικά : 
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα  
  • 1 λίτρο νερό
  •  3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  •  1 φλιτζάνι του καφέ νερό 
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  •  2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • ι ½ φλιτζάνι του καφέ νερό
  •  2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη 
Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα. 
ΠΗΓΗ -ΕΔΩ