Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ 
  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο ή κάποιο άλλο ψάρι 
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα μέτριες
  • 1/2 ποτηρι φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο ή όποιο άλλο ψάρι διαλέξουμε και το πλένουμε καλά. 
  3. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό όσο πάρει για να σκεπαστούν τα ψάρια μας και τα βάζουμε μέσα να πάρουν μια βράση. 
  4. Βγάζουμε τα ψάρια και τα μαδάμε σε κομματάκια βγάζοντας τα αγκάθια.
  5. Τα πολτοποιούμε όλα μαζί σε ένα μπλέντερ βάζοντας τα υπολοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά .
  6. Επειτα με την βοήθεια αν έχουμε του ΠΡΕΣ ΡΟΛ (tupperware) φτιάχνουμε το σχέδιο σε μπαστουνάκια.
  7. Λαδώνουμε την λαδόκολλα για καλό -κακό και ψήνουμε σε 180 Βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινισουν στο γκριλ στην αρχή, μετά αέρα.