ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ 
Μοιάζει πολύ με μπουγάτσα.
ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
- 600 γρ. περίπου αλεύρι
 - 250 μλ. γάλα
 - 1 κ.σ. ζάχαρη
 - 1/2 κ.γ. μαγιά ξέρη
 - 1/2 κ.γ.αλάτι
 - 1 αυγό
 - 200 γρ.βούτυρο και 1 κρόκο αυγού (για άλειμμα)
 - 1 βανίλια
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 2 ποτήρια γάλα (500 ml)
 - 1/2 ποτήρια ζάχαρη(αν την θέλετε πολύ γλυκιά τότε βάλτε ένα πατήρι ζάχαρη)
 - 4 κ.σ. νισεστέ
 - 1 αυγό
 - 1 βανίλια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
 - Προσθέτουμε την ζάχαρη ,το αυγό και ανακατεύουμε.
 - Χόρια κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι και το μείγμα που έχουμε διαλύσει την μαγιά.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά και χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη (το ένα μέρος να είναι μεγαλύτερο απο το άλλο)
 - Ανοίγουμε το ένα (μικρότερο) κομμάτι της ζύμης όσο πιο ψιλό μπορούμε.
 - Την επιφάνεια την περνάμε με το βούτυρο
 - (το οποίο το έχουμε αφήσει έξω να μαλακώσει για να απλώνετε πιο εύκολα)
 - Ρολαρουμε την ζύμη και την στρίβουμε να πάρει το σχήμα του σαλιγκαριού.(βλ. εικόνες)
 - Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο κομμάτι.
 - Τα τυλίγουμε με την μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
 - Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα.
 - Βάζουμε το μισό απο το γάλα στην φωτιά,στο άλλο μισό ανακατεύουμε όλα τα υλικά που σας έδωσα για την κρέμα.
 - Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
 - Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την μεταφέρουμε σε ενα μπολ σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη.
 - Αφου περάσει 1 ώρα,βγάζουμε την ζύμη μας απο το ψυγείο .
 - Βουτυρώνουμε το ταψακι.
 - Παίρνουμε το μικρο κομμάτι απο την ζύμη και το ανοίγουμε.
 - Το βάζουμε στο ταψί και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα,την οποία την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
 - Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι και το απλώνουμε πάνω απο την κρέμα τις άκρες του οποίου τα διπλώνουμε κάτω απο το φύλλο που έχουμε απλώσει στην αρχή.
 - Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ενα μαχαίρι και αλείφουμε με το κρόκο αυγού.
 - Ψήνουμε το γλύκισμα μας στους 160 βαθμους για 40 λεπτά.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου