Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Κορμός




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
  • 3 πακετα μπισκοτα τιπου πτι μπερ
  • 1 χούφτα καρύδια τριμμένα χοντρά 
  • 1 χούφτες ινδοκαρυδο 
  • 3 κουταλιές κακάο 
  • 360 γραμμάρια βιταμ ή βούτυρο 
  • 4 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 1 ζαχαρουχο γάλα. 
  • ένα σφηνάκι λικέρ

    ΓIA TO ΓΛΑΣΟ
  • 3 κ.σ.μερέντα  
  • 1γάλα εβαπορέ μικρό. 

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σπάμε τα μπισκότα στα έξι . Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, ινδοκαρυδο και ανακατεύουμε.
    Σε μικρο κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιταμ ή βούτυρο. Αφού αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθετουμε μέσα το κακάο, το ζαχαρούχο,μερέντα,λικέρ και ανακατεύουμε καλα. Το μείγμα αυτό το βάζουμε στα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε όποιο σκεύος θέλουμε ,βάζοντας λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα τουλάχιστον

    Για το γλασο (προαιρετικά)
    Λιώνουμε 4 κουταλιές μερέντα με ένα μικρό εβαπορέ.Ανακατευουμε καλα και απλωνουμε σε όλη την επιφάνεια του κορμού.Ριξτε ινδοκαρυδο ή καρύδια τριμμένα.