Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou


Πάντα ψάχνω γρήγορες λύσεις για όλα τα πράγματα .
Αυτήν την τούρτα την έφτιαξα το πρωί και το μεσημέρι Ίδη την κόψαμε.
Έκανα δώρο στον εαυτό μου για την γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ.
Αξίζω μετά απο τα 4 πλασματακια που έφερα στον κόσμο λίγο να γλυκαθω και με την τούρτα.
Προσπαθώ πάντα να προσφέρω στα παιδιά μου φτιαχτά πράγματα απο τα χεράκια μου.
Έτσι θέλω να με θυμούνται.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο
  • 5αυγά 
  • 2 βανίλιες
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπεϊκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι .
  2. Χτυπάω την μισή ζάχαρη με τους κρόκους 
  3. Ρίχνω το κακάο και την βανίλια.
  4. Χτυπάω τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη
  5. Ενώνουμε μέσα στους κρόκους με σπάτουλα απαλά απαλά λίγο από το αλεύρι λίγο ασπράδια εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και μετά μια βούτυρο λιωμένο μια νερό.
  6. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το αδιάζω ψήνω 25-30 λεπτά 170-180 ανάλογα το φούρνο.
  7. Το κόβουμε στην μέση.
  8. Το ταψάκι μου ήταν (30 επί 30)
ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1φλουδα απο λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

  1. 500 γρ σαντιγί (εγω χρησιμοποιώ την πράσινη φυτική)
  2. 1/2 κουτάκι ζαχαρουχο
  3. 4 κουταλιές απο μαρμελάδα (βυσσινο ή φράουλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ-


  1. Χτυπάμε την σαντιγί μέχρι να δέσει.
  2. Την χωρίζουμε στα δυο μέρη.
  3. Στο ένα μισό ανακατεύουμε το μισό ζαχαρουχο.
  4. Στο άλλο την μαρμελάδα.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο.
  2. Το σιροπιάζουμε.
  3. Στην μέση βάζουμε την σαντιγί στην οποία ανακατεψαμε την μαρμελάδα.
  4. Κλείνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και όλη την επιφάνεια την περναμε με την άσπρη σαντιγί .
  5. Το στόλισμα είναι η δικιά σας υπόθεση και γούστο!!