ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ-ΠΙΡΟΣΚΙΔΟΥ
Υλικά
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη,σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. κρανμπερι
- 200 γρ. μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
3) Με το μίξερ να δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4) Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και προσθέτουμε κρανμπερι
5) Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά.6) Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και γεμίζουμε με το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
7) Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
8)Κόβουμε σε φέτες και το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου