Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
(ΠΙΡΟΣΚΙΔΟΥ)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 650 ml νερό χλιαρό 
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ.ζάχαρη
Ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΑ 
Ανακατεύουμε 
1 κούπα νερό με 1 κ.γ. ζάχαρη 
και σε άλλο μπολ 200 γρ σουσάμι.
Αφού δώσουμε επιθυμητό σχήμα στο κουλούρι μας, βουτάμε πρωτα στο νερό με ζάχαρη, μετά στο σουσάμι.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βασιλόπιτα ντουμπάι

Μοιραστείτε το με τους Φ Για το κέικ: 4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ) 200γρ ζάχαρη 1 τσιμπια αλάτι 100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη) 200γρ βούτ...