Επαγγελματική συνταγή
Υπέροχη ζύμη για αλμυρά και γλυκιά εδέσματα.
Θα ενθουσιαστείτε.
Επαγγελματική συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κλ αλεύρι
- 8 αυγά
- 800 λάδι σπορέλαιο
- 800 ml. γαλα
- 40 γρ. αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. μαγιά σε σκόνη.
- Αυγό για άλλειμα.
ΓΕΜΙΣΗ
- 400 γρ. φέτα
- 300 γρ. cream cheese
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό, να μην καίει γιατί θα κάψει την μαγιά)
- Σε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη ρίχνουμε το γαλα ,τη μαγιά, τη ζάχαρη και 200 γρ. απο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι να φουσκώσει η μαγιά.
- Επειτα ρίχνουμε μέσα στη μαγιά το λαδι ,το αλάτι ,χτυπημένα αυγά και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε τη ζύμη με κλειστό το καπάκι να φουσκώσει.
Φταίξτε με την γέμιση της αρεσκείας σας και σε όπιο μέγεθος ή σχήμα επιθυμήτε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου